Løypebeskrivelse Trondheim Triatlon 2018 og NM Langdistanse

Årets arrangement består i tillegg til Langdistanseløypa med innlagt NM, også av den klassiske løypa og en stafettklasse i den korte løypa.

Årets NM Langdistanse er en utvidet versjon av den klassiske Trondheim Triatlon løypa. Svømmingen er som tidligere 2400m fra Munkholmen og inn til Ilsvika der arenaen med T1, T2 og målgang er.
Sykkeletappen går motsatt retning ute på byneset, og er utvidet til 3 runder ute rundt Rye, Spongdal og Hangeråsen, før vi returnerer til Ilsvika, tilsammen 94 km.
Løpeløypa for Langdistanse er den samme som for den kortere varianten, men også her er den utvidet. Denne gangen til 2 runder i hele traseen, tilsammen nærmere 24 km.

Den korte løypa følger samme trase som Langdistansen, men sykler kun en runde ute på Byneset ca 50 km, og løper en runde i løpeløypa ca 12 km

arenaplantt17
Svømmeetappe

Svømmeløype

Svømmeetappen er på 2,4 kilometer. Starten går ved Munkholmen, og derfra i rett linje inn mot Ilsvika. Traseen på svømmetappen vil bli merket med bøyer og navigasjonsseil, og kajakker og båter vil lede deltagerne langs traseen. Ved lav vanntemperatur, høye bølger, eller sterk vind på arrangementsdagen, vil svømmeetappen avkortes og/eller omlegges av arrangøren.

Sykkeletappe

Sykkelrute Trondheim Triatlon

Sykkeletappen er på 94 kilometer, og går fra Ilsvika, ut langs Bynesvegen (Rv. 715/707) til Rye og videre til Spongdal, så tar man til høyre hvor en følger Ytre bynesveg (Rv. 831) tilbake til Rye og svinger til høyre opp Ryebakken igjen. Denne runden sykles 3 ganger før man tar til venstre og så følger Bynesvegen (Rv. 715/707) tilbake til Ilsvika. Sykkeletappen er lett kupert, med stigninger ved Trolla, Rye, Hangeråsen og Høyem. Høyeste punkt er ved Hangeråsen på Byneset, ca 145 moh. Sykkeletappen har en skummel S-sving rett etter man har passert det høyeste punktet.

Løpeetappe

Løpetrase Trondheim Triatlon

Løpeetappen går fra Ilsvika langs strandlinja og opp langs Ilabekken, deretter til Ilen Kirke, langs Nidelva til Bakklandet, rundt Festningsparken, ned igjen til Bakklandet, og så tilbake til målgang i Ilsvika. På løpeetappen er det stigninger opp langs Ilabekken og opp mot Kristiansten festning. Traseen er ellers forholdsvis flat. Underlaget er stort sett asfalt, med noen lengre gruspartier og noen korte partier med brostein. I alt er løpeetappen på om lag 24 kilometer. Høyeste punkt er ved Kristiansten Festning, ca. 70 moh. Rutebeskrivelse fra Strava Sykkelteappe Lang løype
Sykkeletappe Normal
Løpeetappe