Løypebeskrivelse Trondheim Triatlon 2024


Løypa og etappene er lik med 2017 utgaven.

 

arenaplantt17

Svømmeetappe

Svømmeløype


Svømmeetappen er på 2,4 kilometer. Starten går ved Munkholmen, og derfra i rett linje inn mot Ilsvika. Traseen på svømmetappen vil bli merket med bøyer og navigasjonsseil, og kajakker og båter vil lede deltagerne langs traseen. Ved lav vanntemperatur, høye bølger, eller sterk vind på arrangementsdagen, vil svømmeetappen avkortes og/eller omlegges av arrangøren.

Sykkeletappe

Sykkeletappen er på 50 kilometer, og går fra Ilsvika, ut langs Bynesvegen (Rv. 715/707) til Rye, så tar man til høyre hvor en følger Ytre bynesveg (Rv. 831) til Spongdal og svinger til venstre tilbake mot Rye så følger Bynesvegen (Rv. 715/707) tilbake til Ilsvika.

Sykkeletappen er lett kupert, med stigninger ved Trolla, Hangeråsen og Høyem. Høyeste punkt er ved Hangeråsen på Byneset, ca 145 moh.

Løpeetappe

Løpetrase Trondheim Triatlon

Løpeetappen går fra Ilsvika langs strandlinja og opp langs Ilabekken, deretter til Ilen Kirke, langs Nidelva til Bakklandet, rundt Festningsparken, ned igjen til Bakklandet, og så tilbake til målgang i Ilsvika. På løpeetappen er det stigninger opp langs Ilabekken og opp mot Kristiansten festning. Traseen er ellers forholdsvis flat. Underlaget er stort sett asfalt, med noen lengre gruspartier og noen korte partier med brostein. I alt er løpeetappen på om lag 12 kilometer. Høyeste punkt er ved Kristiansten Festning, ca. 70 moh.

Rutebeskrivelse fra Strava

Sykkeletappe Normal

Løpeetappe
 

Teststreng