2014-08-24_13.17.32_triatlon 769

Liker du å trene allsidig? Varierer treningsformene dine med sesong og føre? Ønsker du å drive med kondisjonsidrett uten spesialisering? – Triatlon er idretten din!

Triatlon kombinerer greinene svømming, sykling og løping. Miljøet har de siste årene vokst raskt.

Blant de som har hørt om triatlon, er inntrykket ofte at dette er ekstremt og bare for hardbarkinger. Mange ser for seg Ironman Hawaii eller Norseman Extreme Triathlon. Det er sant at det finnes lange og harde triatlonkonkurranser, men det er slett ikke hele bildet. De fleste triatleter er allsidige mosjonister som liker å holde seg i form, i pakt med hverdagens rammeverk og skiftende krav.

De vanligste distansene i triatlon er sprint (750 meter svømming, 20 km sykling, og 5 km løping), olympisk distanse (1500 meter svømming, 40 km sykling og 10 km løping), halv ironman (1900 meter svømming, 90 km sykling og 21 km løping) og ironman (3800 meter svømming, 180 km sykling og 42 km løping). I tillegg finnes det et utall kortere sprintdistanser. Noen ser seg ut en av de lange distansene som en måte å teste egne grenser. For andre holder det lenge å ha en kort triatlonkonkurranse som mål å trene mot. Andre igjen ønsker ikke å delta i konkurranser, men liker variasjonen sporten gir.

Trondheim triatlon arrangerer konkurranser av ulik art og lengde: Aquatlon (svømming og løping), duatlon (sykling og løping), og triatlon. I sommerhalvåret arrangerer vi flere konkurranser på sprintdistansen i vår triatlonkarusell. Disse er fine arrangement å trene frem mot som nykommer til sporten, og for de som liker fartsfylte konkurranser.

Triatlon er en idrett som har plass til alle. Triatlon er allidrett for mennesker alle aldre. Triatlon er den perfekte mosjonistidretten.

Du kan lese mer om triatlon her.